Microfinanciering NL

Eigenbaas.nl zet zich in voor microfinanciering in Nederland: de combinatie van coaching en microkrediet. Het is bedoeld voor (door)startende ondernemers die net wat hulp nodig hebben om hun droom waar te maken. 

In de praktijk blijkt voor veel mensen coaching belangrijker dan een krediet. Eigenbaas.nl is de spin-in-het-web van de coaching in Nederland.
 

Opstart


Allereerst, in het voorjaar van 2010, heb ik het kantoor en de organisatie opgezet. De eerste maanden in samenwerking met Blond Republic en Go!Nederland. In de zomer heb ik het slagvaardige team aangetrokken dat nu nog aan Eigenbaas.nl verbonden is.


Promotie, kwaliteit en netwerk

Er zijn ruim 70 artikelen over microfinanciering verschenen.
Met het netwerk van Ondernemers-
punten is een kwaliteitsslag gemaakt. Er zijn 8 evenementen georganiseerd, met als bekroning de aanwezigheid van prinses Máxima. 


Vrouwelijk ondernemerschap

Op verzoek van EL&I en de Europse Commissie heb ik - samen met Syntens - een project opgezet ter bevordering van vrouwelijk ondernemerschap. Vrouwelijke ondernemers die willen groeien, worden twee jaar gecoacht door succesvolle collega's, die dit belangeloos doen, zie WEkeepongrowing.Startende ondernemers op TV

Eigenbaas.nl is partner geworden van TV-programma Ik Begin. Dit wordt vanaf januari 2012 elke zondagavond om 20.30 uur op Net 5 uitgezonden. De opnames zijn begonnen.


Extra subsidie

De ambitieuze toekomstplannen van Eigenbaas.nl heb ik neergelegd in een aanvullend subsidieverzoek dat - bij grote uitzondering - in de zomer door minister Verhage met 1,8 mln subsidie is gehonoreerd.Nieuwe fase

Met zo'n stevige basis kon ik de organisatie met gerust hart loslaten om me op nieuwe opdrachten te richten.
Elwin Groenevelt is mijn opvolger. Hij combineert de functie met zijn rol bij Qredits (microkrediet). Een mooie versterking van het aanbod van microfinanciering in Nederland!